best html templates

Sommeravslutning 2019

Del 2 av 2: et vikingskuespill

Et vikingskuespill laget av småskolen
Sommeravslutning

Angelica, forteller og husfrue hilser alle frender og tilreisende velkommen til Vikingland. Det er stor nød i leiren og Høvding Johan den ubeseirede har samlet sine beste krigere for å finne en løsning på problemet.

Sommeravslutning

Høvding Johan den ubeseirede avslører planen sin om å dra ut på tokt ved neste fullmåne. Frøya den Modige lurer på hvor de skal dra? Over havet denne gangen, sier høvdingen. Erik den Vise kommer med sin plan om å bygge en båt. Fredrik den raske Båtbygger skal lede arbeidet så de kommer seg trygt fram. Smeden Theo og Christoffer smedens hjelper skal sørge for våpen. Jens den Raske skaffer trevirke! Da er det bare å sette i gang!

Sommeravslutning

Båten er ferdig og sjøsettes.

Fredrik er styrmann og passer på at alle kommer trygt fram.

Sommeravslutning

Høvding Johan den ubeseirede leder an når de entrer det nye landet: «Fremad mine tapre krigere!»

Sommeravslutning

De møter noen sinte beboere som prøver å stoppe dem. Beboerne har fått inn ekstra forsterkninger, men må etter hvert innse at slaget er tapt.

Skoleavslutning

De seirer og Høvding Johan beholder sitt gode navn og rykte som den ubeseirede!

Sommeravslutning

De vender båten hjemover med lasten full av mat og skatter.

Sommeravslutning

Vikingbarna møter dem med stor glede når de går i land.

Sommeravslutning

Det blir en kjempefest og husfruen setter fram alt som er av god mat og drikke.

«Lenge leve høvding Johan den ubeseirede: LENGE LEVE! LENGE LEVE!

Sommeravslutning

Etter festen blir alle hyllet for sitt bidrag til at det atter er fred og lykke i Vikingland.

En ekstra takk til vikingfedrene som deltok i skuespillet og hjelpsomme foreldre som lånte bort lydutstyr.

Kolbulinna 991
2847 Kolbu